Back to All Events

ENGEGÅRDKVARTETTEN / BJØRN SUNDQUIST - Ibsen møter Beethoven

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)

[[PROGRAM: 
Henrik Ibsen - Terje Vigen
Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 15 i a-moll, op. 132
Alegrar Strykekvartett fra Kvartettseriens Talentutviklingsprogram vil i samarbeid med Den mangfoldige scene introdusere konserten Ludvig van Beethoven - 4. sats fra Strykekvartett i F-dur, op. 18 nr. 1 og Henrik Ibsens 'Bergmannen'. 

To sentrale søyler av vår kulturhistorie kan oppleves på én og samme kveld når Bjørn Sundquist og Engegårdkvartetten gjester Kvartettserien med ”Ibsen møter Beethoven”. Både Terje Vigen og Beethovens strykekvartett opus 132 presenterer dype, personlige utfordringer; i Ibsens mesterverk kjemper Terje Vigen mellom hevn og tilgivelse og i Beethovens strykekvartett opus 132 kommer reisen døden nær. Historien om Terje Vigen, «den underlige gråsprengte» sjømannen som rodde fra Norge til Danmark for å forsørge sin familie under kornblokkaden på 1800-tallet, fascinerer og berører oss like mye i dag som for 150 år siden. Da Beethoven skrev opus 132, var komponisten endelig på bedringens vei etter langvarig og alvorlig sykdom. Hjertet i denne kvartetten er tredje satsen, med tittelen "Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart”, ”En hellig sang fra en rekonvalesent i takknemlighet til guddommen, i den lydiske kirketonart”.  

Engegårdkvartetten ble etablert i 2006 og oppnådde raskt status som en av de mest ettertraktede ensembler i Norge. Allerede ved sin første sesong ble kvartetten invitert til å delta ved Festspillene i Bergen og ved Oslo Kammermusikkfestival. Deres første CD utgivelse kom ut i 2008 og ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse av Kjell Hillveg.

Bjørn Sundquist er en av Norges fremste mannlige skuespillere som vi kjenner godt både fra teaterscenen, filmlerretet, fjernsynet og radioteateret. Han har vunnet en rekke priser for sine prestasjoner, som blant annet Æres-Amanda i 2000. ///

PROGRAM: 
Henrik Ibsen - Terje Vigen
Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 15 in a-minor, op. 132

Ludvig van Beethoven - 4th movement from String Quartet in F-major, op. 18 no. 1, is performed by Alegrar Quartet from our Talent Development Program. ]]