Back to All Events

ŠKAMPA QUARTET: FLØYELSREVOLUSJONEN

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Oslo Norway (map)
Foto: ŠKAMPA QUARTET

Foto: ŠKAMPA QUARTET

Den legendariske Škampakvartetten gjester Kvartettserien i det året som blir selveste 30 års jubileet for fløyels- revolusjonen. Og med et rent tsjekkisk program, og besøk av tidligere sekretær i Støttefondet for Charta 77 Frode Bakken, kaster vi oss inn i feiringen av denne fredelige revolusjonen som skjedde i slutten av 1989. Kvartettserien skal få høre sin aller første strykekvartett av Bohuslav Martinů, før vi vandrer igjen i kjente trakter med Janáčeks første strykekvartett, «Kreutzer Sonate», og Dvořáks strykekvartett nr.9 i d-moll, Op.34. Ung kvartettserie bidrar med en sats fra Dvořáks mest kjente kvartett, «Den amerikanske».

Škampakvartetten har i 25 år vært fremtredende i det tradisjonsrike landet som er beskrevet som «Europas kammermusikk vugge». De er et levende bindeledd fra de tidligste tsjekkiske kvartettene, som Bohemian Quartet og gjennom mentorkvartetten Smetana Quartet, samtidig som de aktivt har utforsket tradisjonsmusikken som inspirerer mye av programmet de skal spille den 24. november i Gamle Logen. Škampakvartetten hviler ikke på laurbærene sine, men briljerer videre, blant annet som en av de få kammermusikkgruppene som spiller på plateselskapet Wigmore Hall Live.

Vi er så glade for å være med på feiringen av den fredelige fløyelsrevolusjonen og gleder oss til fordypning i det fargerike og varierte tsjekkiske tonespråket, i Škampakvartettens trygge hender.

PROGRAM

BOHUSLAV MARTINŮ STRYKEKVARTETT NR.7, «CONCERTO DA CAMERA»
LEOŠ JANÁČEK STRYKEKVARTETT NR.1, «KREUTZER SONATA»
ANTONÍN DVOŘÁK STRYKEKVARTETT NR.9 i D-MOLL, OP.34

- - -

ALOHOMORA QUARTET FRA UNG KVARTETTSERIE SPILLER ANTONIN DVORAKS STRYKEKVARTETT I F-DUR, OP.96 “DEN AMERIKANSKE”, 3. SATS “MOLTO VIVACE”

Frode Bakken innleder konserten.

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen