HAGEN QUARTET - "BEETHOVEN"
Nov
27
7:00 PM19:00

HAGEN QUARTET - "BEETHOVEN"

Photo: Harald Hoffmann

Photo: Harald Hoffmann

Program: 

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 18, nr.1

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 135

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 59, nr.1

 

Vorspiel med Christian Borch

Nachspiel med Bugge Wesseltoft

 

”Den desidert mest berømte kvartett” (Neue Zürcher Zeitung ) feier sitt 30. års jubilieum med en Beethoven Syklus i de største og viktigste musikkmetropoler, bl. a. New York, Tokyo, Paris, London, Wien og Salzburg, og nå også i den nye og etterlengtete kammermusikkserien, Oslo Quartet Series. Christian Borch skal introdusere konserten. Kjent i Norge rundt som nyhetsanker, Borch er også lidenskapelig opptatt av Beethovens kvartetter. I Beethovens tidlig karriere var han mest kjent og svært ettertraket som improvisatør. Klubbjazzimprovisatøren Bugge Wesseltoft skal spille i Nachspielet denne kvelden. Tangentgeniet er tre ganger blitt tildelt Spellemannprisen og har en rekke plateutgivelser bak seg.

 

HAGEN KVARTETTEN

I dag består kvartetten av søsknene Lukas, Veronika og Clemens Hagen og Rainer Schmidt. Kvartettens karriere startet i 1981 da ensemblet mottok to priser på Lockenhaus Chamber Music Festival. Etter dette har de mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet førstepris i Yehudi Menuhin’s Portsmouth String Quartet Competition. I 1985 skrev de en eksklusiv kontrakt med Deutsche Grammophon som har ført til 26 innspillinger.

Selv sier Hagen kvartetten at ”Hovedingrediensen for å lykkes er respekt, oppriktighet og ydmykhet til mesterverker, både gamle og nye.”

 

BEETHOVEN

Hagenkvartettens program er nok til å ta pusten fra den mest erfarne konsertgjenger. Beethovens lidenskap, innovasjon og åndelig kraft plasserer seg i kvartettrepertoarets kjerne. På denne konserten hører vi hans første kvartett, opus 18/1, hans siste kvartett, opus 135, og et av hans største verk fra mellom perioden, opus 59/1. Rett og slett et drømme program.

View Event →
SIGNUM QUARTET - "IDEOLOGIENS MANGE ANSIKTER"
Oct
16
7:00 PM19:00

SIGNUM QUARTET - "IDEOLOGIENS MANGE ANSIKTER"

Photo: Irène Zandel

Photo: Irène Zandel

Program: 

Robert Schumann - Strykekvartett op. 41 nr. 2 i F-dur

Erwin Schulhoff - Fem stykker for strykekvartett

Johannes Brahms - Strykekvartett op. 51 nr. 1 i c-moll

 

Vorspiel: Mona Levin

Nachspiel: Sturm und Drang

 

Vår yngste kvartett i sesongen, Signum Quartet, kommer til Oslo Militære Samfund 16. oktober. Signum Quartet er en meget aktiv, prisbelønnet kvartett fra Tyskland og som har vært en BBC Radio 3 New Generation Artist i de siste årene. De har valgt et spennende program, med Schumann, Schulhoff og Brahms. Kanskje den minst kjent blant disse er Schulhoff, en tsjekkisk komponist som var blant de mest lovende i sin samtid, men som døde i konsentrasjonsleir i 1942.

Signumkvartetten er en av de mest spennende tyske kammermusikkensembler idag. Selve samspillet som ledet til etableringen av kvartetten ble startet av fiolinist Annette og cellist Thomas allerede 1990. I 1994 valgte de navnet Signum (latin for merke) før deltakelsen på en konkurranse. Besetningen har forandret seg noe opp gjennom årene, og den sistankomne er bratsjisten Xandi van Dijk, som kom fra hjemlandet Sør-Afrika i 2007. De har spilt på de største scenene i Europa, og har også blitt tatt inn i BBCs program for nye unge artister BBC Radio 3 New Generation Artist. 

View Event →
VERTAVO - "DISSONANS"
Sep
25
7:00 PM19:00

VERTAVO - "DISSONANS"

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett KV 465 "Dissonanskvartetten"

Dmitrij Sjostakovitsj - Strykekvartett nr.14, Op.142

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op.74 "Harpekvartetten"

 

Vorspiel: Sara Azmeh Rasmussen

Nachspiel: Tormod Løkling

 

Vertavokvartetten åpner vår første sesong, i Oslo Militære Samfund 25. september. Med Mozarts vidunderlige ”Dissonans” kvartett som åpnings verk, har Vertavokvartetten valgt å gå dypere inn i dette tema, med Sara Azmeh Rasmussen til å innlede konserten. Samfunnsdebattanten har opplevd mye dissonans i  eget liv. Med Fritt Ords Pris for 2012 i bagasjen kommer hun til å gi en spennende introduksjon til konserten. Etter Mozart, Sjostakovitj og Beethoven skal far til Pondus, Tormod Løkling, gi et lyst og artig blikk på konserten og kveldens tema, ”Dissonans”.

 

View Event →
LANSERINGSKONSERT - OSLO QUARTET SERIES!
Apr
24
6:45 PM18:45

LANSERINGSKONSERT - OSLO QUARTET SERIES!

Velkommen til lanseringen av ny konsertserie: Oslo Quartet Series

Program: 
Vertavokvartetten: Dvorák - Strykekvartett nr. 12, op. 96

Oslo Strykekvartett: Bartók - Strykekvartett nr. 5

Engegårdkvartetten: Grieg - Strykekvartett i g-moll

 

Konsertintroduksjon ved Karsten Alnæs

Nachspielkonsert med Susanne Lundeng

 

Oslo Quartet Series, for første gang i Norge, skal endelig sette strykekvartetten i rampelyset. Hver kveld i Oslos Kvartettserie skal være en opplevelse for livet. Norges egne strykekvartetter, Vertavokvartetten, Oslo Strykekvartett og Engegårdkvartetten sammen med Internasjonalt anerkjente strykekvartetter skal fremføre repertoar av våre mest elskede komponister i en serie av 6 konserter per sesong.
Opplevelsen skal begynne med en introduksjon, et foredrag gitt av en velkjent personlighet og avslutte med en sammenkomst for både musikere og publikum. Disse sammenkomstene får intet fast program, men vi ønsker gjerne musikere fra andre genrer velkommen i dette forumet.


Vi ønsker med Oslo Quartet Series å skape noe nytt som skal kunne gi viktige impulser til musikkelskere, samtidig som vi håper å kunne skape en sosial ramme omkring serien som er inkluderende for alle. Denne konserten er startskudd for en uforglemmelig ny serie.

 

View Event →