ENGEGÅRDKVARTETTEN: VI FEIRER MOZART
Jan
28
7:00 PM19:00

ENGEGÅRDKVARTETTEN: VI FEIRER MOZART

Foto: Espen Mortensen

Foto: Espen Mortensen

Engegårdkvartetten + januar = Mozart

Sånn har det vært, og sånn blir det i år også. Med bursdagen den 27. januar, og Mozart veldig i vinden med Engegårdkvartetten (som er på en eventyrlig reise med å spille inn samtlige kvartetter av Mozart på LAWO Classics), er det bare å glede seg til en helaften med Amadeus. Denne gangen ryktes det at Haydn og Mozart selv skal gjøre en opptreden, med Are Sandbakken og Stinius Maurstad som iscenesetter et siste møte mellom disse to genier. Historien forteller at de møttes for å spille igjennom strykekvintettene av Mozart, blant dem kvintetten i D-dur som vi skal høre Menuetten av denne aftenen.

Engegårdkvartetten har valgt tre kvartetter fra de seks Mozart viet Joseph Haydn, KV 387, 421 og 458. KV
387 har fått kallenavn «Vårkvartetten», og har en siste sats som trolig er en forløper til siste sats av Jupiter-symfonien. Fra fryd og gammen til spenning og dramaturgi vender programmet inn i en mer Don Giovanni-esk verden i KV 421. Engegårdkvartetten avslutter kvelden med en av de mest spilte og elskede av alle av Mozart sine kvartetter, KV 458, «Jaktkvartetten».

PROGRAM:
WOLFGANG AMADEUS MOZART:

STRYKEKVARTETTEN NR.14 i G-DUR, KV 387 «VÅRKVARTETTEN»
STRYKEKVARTETT NR.15 i D-MOLL, KV 421
STRYKEKVARTETT NR.17 i B-DUR, KV 458 «JAKTKVARTETTEN»

- - -

ERGO STRYKEKVARTETT FRA UNG KVARTETTSERIE MED ARE SANDBAKKEN SPILLER WOLFGANG AMADEUS MOZART STRYKEKVINTETT  I STRYKEKVINTETT I D-DUR, KV 593, 3. SATS «MENUETTO.»

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen


View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Vision String Quartet
Feb
25
10:00 AM10:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Vision String Quartet

Foto: Tim Klöcker

Foto: Tim Klöcker

Kvartettserien inviterer til åpen mesterklasse med Vision String Quartet - opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold! 

8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning av fantastiske Vision String Quartet. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle - velkommen! 

Share


View Event →
VISION STRING QUARTET -- SCHÖN WAR DAS ALLES
Feb
25
7:00 PM19:00

VISION STRING QUARTET -- SCHÖN WAR DAS ALLES

Foto: Tim Klöcker

Foto: Tim Klöcker

Vi ønsker tyske Vision String Quartet velkommen til Oslo for første gang i februar. Og er det noen som fortsatt lurer på hva kvartettfaget krever av standhaftig øving, stor musikalitet, briljant teknikk og samarbeid, så har man sjeldent sett det så tydelig som her. Vision er en kvartett i imponerende balanse. Her er alle fire akkurat like sterke musikere og kvartetten spiller alt repertoar uten noter, eller med hjerte, som engelskmennene sier. En inspirasjon for alle, både publikum og musikere, og ikke minst alle våre unge strykekvartetter i Ung kvartettserie!

Programmet byr på en 18-årig Felix Mendelssohns hyllest til Beethoven, som ble komponert noen uker etter Beethovens død. Tross sitt tidlige opusnummer, er dette mesterverket skrevet etter både oktetten (opus 20) og flere andre kammermusikkverker. Frisk av håp, skjønnhet, lekenhet og briljans burde slik musikk vært gitt på blå resept til livets brattere dager.

En forelsket Robert Schumann har ikke klart å skrive stort på flere uker. Hans kjære Clara, datidens store pianistinne,
er på turné. Da hun endelig kommer hjem til sin mann har hun med en gave til ham: partiturer til blant annet Mozarts strykekvartetter. Lykkelig over at hun er tilbake, klarer Schumann endelig å komponere igjen. Inspirert av de store mesterne blir 1842 sommeren da han på få uker skriver sine tre kvartetter og den berømte klaverkvintetten.

I mellom disse velkjente tonene får vi møte den spennende komponisten Grazyna Bacewicz og hennes prisvinnende fjerde strykekvartett fra 1950. Hun var i tillegg til komponist en av Polens aller fremste fiolinister, noe som gjør strykekvartettene hennes sjeldent idiomatiske.

Visionkvartetten behersker som dere forstår alle sjangere innen klassisk musikk, men kan også briljere med improvisert musikk i fra andre deler av musikkens verden.

Program:

FELIX MENDELSSOHN STRYKEKVARTETT NR.2 i A-MOLL, OP.13
GRAŻYNA BACEWICZ STRYKEKVARTETT NR.4
ROBERT SCHUMANN STRYKEKVARTETT NR.3

KVARTETTEN AVSLUTTER KONSERTEN MED OVERRASKELSER FRA UVENTEDE SJANGERE

- - -

KVARTETT MOMENTUM FRA UNG KVARTETTSERIE FREMFØRER FANNY MENDELSSOHN STRYKEKVARTETT I ESS-DUR, 1. SATS «ADAGIO MA NON TROPPO»

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen


View Event →
OSLO STRYKEKVARTETT: OM Å VANDRE
Mar
24
7:00 PM19:00

OSLO STRYKEKVARTETT: OM Å VANDRE

Foto: Andrej Grilc

Foto: Andrej Grilc

Vi musikere er vandrere. Vi reiser fra et verdenshjørne til et annet som en naturlig del av hverdagen, og det skjer mye med oss på disse reisene. Forhåpentligvis gir vi først og fremst
noe til andre. Men det er også livsviktig for oss å komme ut, å møte nye steder, saler, mennesker, hente inspirasjon og påfyll. (Blant beretningene om reisene er den om Johann Sebastian Bach, som reiste på turné i månedsvis for så å komme hjem
og erfare at hans kone var død og begravet. Sorgprosessen er nedskrevet i form av 6 sonater og partitaer for solo fiolin. Eller den unge Mozart, som reiste med sin hest og vogn gjennom Europa og skrev tallrike brev hjem til dem han elsket og savnet - en enestående kilde til forståelse av mennesket Mozart.)

«Da jeg forlot Russland, forlot jeg ønsket om å kompone- re. Ved å miste landet, mistet jeg også meg selv,» sa Sergej Rachmaninov i 1934. I 1917 flyktet han med sin familie; den lange reisen innbefattet et lengre opphold i Norge, før han
i 1918 seilte fra Kristiania til New York. For Erich Wolfgang Korngold var bakteppet både politisk og musikalsk, da han reiste til USA for å skrive filmmusikk i 1934. Han anses i dag som opphavsmannen til den amerikanske filmmusikken slik vi kjenner den. Benjamin Brittens opphold i USA var begrenset, men viktig - fra 1939 til 1942. Mens han var der, komponerte han kvartetten vi skal spille for dere.

Jazzbasillen kom reisende til Europa i forbindelse med før- ste verdenskrig, og har vært formende for en høyst levende (og reisende!) musiker og komponist som vi har med oss: Chris- tian Wallumrød. Vi urfremfører denne kvelden Kvartettseriens bestillingsverk fra en av vår tids mest spennende stemmer.

Hva gjør det med oss som mennesker når vi beveger oss over landegrenser, når vi tas ut av vårt hjemlige miljø - skjer det noe med oss som ikke kunne skjedd hjemme? Hvilke refleksjoner kan reisen og oppdagelsen avstedkomme, og hva skjer med følelsen av tilhørighet og følelsen av tilpasning, plastisitet, vårt bidrag? Og hvordan ser dette hjemlige ut når vi får det på avstand? Store spørsmål - Thomas Hylland Erik- sen innleder. Husk pass og billett!

PROGRAM:

ERICH W. KORNGOLD STRYKEKVARTETT NR. 2 i ESS-DUR, OP.26
SERGEJ RACHMANINOV STRYKEKVARTETT NR 1: ROMANSE
CHRISTIAN WALLUMRØD NYTT VERK, URFREMFØRING
BENJAMIN BRITTEN STRYKEKVARTETT NR.1 i D-DUR, OP.25

- - -

SONORO KVARETT FRA UNG KVARTETTSERIE SPILLER BENJAMIN BRITTEN DIVERTIMENTI FOR STRYKEKVARTETT, 1. SATS “MARCH”, 2, SATS “WALTZ”

 

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen


View Event →
LANSERINGSKONSERT!
Apr
24
7:00 PM19:00

LANSERINGSKONSERT!

Foto: Kvartettserien

Foto: Kvartettserien

LANSERINGSKONSERT

KVARTETTSERIEN PRESENTERER SESONGPROGRAMMET 2020 | 21

Kvartettserien presenterer sesongprogrammet 2020 / 21 med en festkonsert hvor vi byr på musikalske perler, og gir et spennende innblikk i hva vi kan glede oss til ved neste konsertsesong.

Det blir musikalske innslag fra Kvartettseriens musikere, i tillegg til kvartetter fra Ung kvartettserie. Vi får høre verker fra kjernerepertoaret, fellesnumre og noen ekstra godbiter. Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

Det vil være mulig å kjøpe abonnement for sesongen 2020 / 21 etter lanseringskonserten.

Abonnenter har fri inngang til lanseringskonserten. Øvrige billetter til salgs via ticketmaster.

ARENA:KLASSISK

Kvartettserien er stolt av å kunne annonsere at vi lanserer sesong 2020-21 i samarbeid med Arena:klassisk i Marmorsalen på Sentralen. Arena:klassisk er den klassiske musikkbransjens møteplass hvor musikere, arrangører, festivaler, produsenter, agenter og media får møtes for faglig utvikling, bygge nettverk og utveksling av erfaringer.

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Sentralen


View Event →